3 mar. 2014

Vacances ideals - Vacaciones ideales

De petita tinc el record d’anar de vacances amb els pares d’hotel en hotel. Tots 4 en una habitació (els meus pares, ma germana i jo), quan ja ens vam anar fent més grandetes dormíem en habitacions separades. Allò era sentir-se gran, lliures, sense la presència dels pares (clar que ells eren a l’habitació del costat).

De petita no vaig anar mai a cap càmping. Vivia en una masia, rodejada de vinyes i camps, i la muntanya a 5 minuts caminant. Suposo que per aquest motiu, mai es va plantejar l’opció.
Ja de gran, vaig descobrir el món del càmping de la mà de la meva parella. Ell de petit havia anat alguna vegada amb amics que tenien instal·lada la caravana en algun càmping, o de tenda de campanya de més jovenet.

La meva primera experiència en un bungalow, en un entorn únic, rodejats de muntanya. Només veies el verd del bosc, i el blau del cel. Llavors vaig adonar-me que això a ciutat no es veu. 

Ara miro amb enyorança els anys viscuts a la masia, en plena llibertat, entrar-sortir sense demanar permís a casa. Jugar amb els gossos, els gats que campaven tan amples. Veure passar el pare amb el tractor a llaurar la vinya, jugar a fet i amagar al bosc del costat de casa, anar a donar moresc a les gallines i recollir els ous.... Res d’això viurà la meva filla. 

Vivim en plena ciutat, en un pis petit i acollidor, però que no és ni cap casa de poble, ni cap masia perduda en mig de vinyes. Clar que tampoc és un pis en plena capital. Però la llibertat que tenia servidora, ella no la tindrà mai. 

És per això que les vacances ens vam plantejar cases rurals, càmpings... Llocs on la petita de la casa pugues sentir  la llibertat que dóna el camp, el silenci, entrar-sortir, jugar al carrer tranquil·lament sense demanar que vol baixar a la plaça, sinó esmorzar i mentres una recull veure com ella ja enfila cap a fora a jugar. Per mi això són les vacances a dia d’avui. 

He de reconèixer que me aficionat al món del càmping, totes les comoditats a quatre pases, sense agafar el cotxe, tot a peu o en bicicleta.

I ara quan miro vacances, se’m fa muntanya amunt pensar en fer rutes de quilometres amb el cotxe, per acabar tancant-nos a un hotel i l’endemà llevar-nos d’hora per anar a veure aquí i allà, i fer parada en un parc perquè tingui una estona per jugar, i de nou a visitar i a fer, per acabar tancats de nou en un hotel. Mi nego, no vull que aquest sigui el record que tingui la meva filla de les vacances d’estiu.
Vull que tingui el rècord de llibertat, córrer, saltar, muntanyes, platges... allunyades d’asfalt, pedres i edificis. Això ho vivim la resta de dies de l’any. 

Sóc una enamorada de viatjar, de veure altres països, altres cultures, considero que aprens a valorar el que tens, i veus que hi ha altres maneres diferents a fer. És una lliçó única on en cada viatge aprens alguna cosa nova. I et queda un record únic.

Però ara mateix, el meu concepte viatger a canviat, ja no vull vols ens hores intempestives perquè surten ve de preu, hotels allunyats i passar hores en metros i busos fins arribar a la zona a visitar... No, ara vull descans, llibertat, silenci, assaborir que les hores passen lentament llegint un llibre, veient la petita córrer, anar junts amb bicicleta camí a la piscina, jugant a xutar la pilota...

Es per això que a vegades somio desperta i penso que seria ideal una caravana, i fer ruta. 
Completament al teu aire, fer parada en un camp base, gaudir  de l’entorn, i fer alguna escapadeta sense cap estrés. O perquè no, tot l’estiu una caravana instal·lada al càmping i fer dies sencers de platja-piscina-terrasseta.


I posats a somiar que us sembla una caravana petitona aparcada al pàrking, esperant just el moment que vulguis agafar-la per fer un escapada a la natura, i no haver de patir en prendre mitja casa, fer i desfer maletes amb tot el que implica prendre quan marxes.  
  
Ara, no em busqueu en càmpings amb carrers asfaltats i ben urbanitzats, sóc més de llocs verges, carrers de terra, amb molts arbres i vegetació, resumint no em van les mini ciutats en forma de càmping. 

I les vostres vacances ideals, com són? 
El recuerdo que tengo de pequeña cuando íbamos de vacaciones con mis padres era de hotel en hotel. Los  4 en una habitación (mis padres, mi hermana y yo), a medida que nos fuimos haciendo mayorcitas dormíamos en habitaciones separadas. Aquello era sentirse grande, libres, sin la presencia de tus padres (claro que ellos estaban en la habitación de al lado).

De pequeña no fui nunca a ningún camping. Vivía en una casa, rodeada de viñedos y campos, y la montaña a 5 minutos andando. Supongo que por este motivo, nunca se planteó la opción.

Ya de grande, descubrí el mundo del camping de la mano de mi pareja. Él de pequeño había ido alguna vez con amigos que tenían instalada la caravana en algún camping, o de tienda de campaña de más joven.


Mi primera experiencia en un bungalow, en un entorno único, rodeados de montaña. Sólo veías el verde del bosque, y el azul del cielo. Entonces me di cuenta de que esto en la ciudad no se ve.

Ahora miro con añoranza los años vividos en la masía, en plena libertad, entrar-salir sin pedir permiso en casa. Jugar con los perros, los gatos que campaban a sus anchas. Ver pasar a mi padre con el tractor a labrar la vid, jugar al escondite en el bosque al lado de casa, ir a dar maíz a las gallinas y recoger los huevos.... Nada de esto vivirá mi hija.

Vivimos en plena ciudad, en un piso pequeño y acogedor, pero que no es ni una casa de pueblo, ni ninguna masía perdida en medio de viñedos. Claro que tampoco es un piso en plena capital. Pero la libertad que tenía servidora, ella no la tendrá nunca.

Por ello las vacaciones nos planteamos casas rurales, camping... Lugares donde la pequeña de la casa pudiera sentir la libertad que da el campo, el silencio, entrar-salir, jugar en la calle tranquilamente sin pedir que quiere bajar a la plaza a jugar, sino desayunar y mientras una recoge ver como ella ya enfila hacia fuera a jugar. Para mí eso son las vacaciones a día de hoy.

He de reconocer que me aficionado al mundo del camping, todas las comodidades a cuatro pasos, sin coger el coche, todo a pie o en bicicleta.


Y ahora cuando miro vacaciones, se me hace cuesta arriba pensar en realizar rutas de kilómetros con el coche, para acabar encerrados en un hotel y al día siguiente levantarnos temprano para ir a ver aquí y allí, y hacer parada en un parque para que tenga un rato para jugar, y de nuevo a visitar y a hacer, para acabar encerrados de nuevo en un hotel. Mi niego, no quiero que este sea el recuerdo que tenga mi hija de las vacaciones de verano.

Quiero que tenga el recuerdo de libertad, correr, saltar, montañas, playas... alejadas de asfalto, piedras y edificios. Esto lo vivimos el resto de días del año.

Soy una enamorada de viajar, de ver otros países, otras culturas, considero que aprendes a valorar lo que tienes, y ves que hay otras maneras diferentes a hacer. Es una lección única donde en cada viaje aprendes algo nuevo. Y te queda un recuerdo único.

Pero ahora mismo, mi concepto viajero a cambiado, ya no quiero vuelos en horas intempestivas porque salen viene de precio, hoteles alejados y pasar horas en metros y buses hasta llegar a la zona a visitar... No, ahora quiero descanso, libertad, silencio, saborear que las horas pasan lentamente leyendo un libro, viendo la pequeña correr, ir juntos en bicicleta camino a la piscina, jugando con la pelota...Es por eso que a veces sueño despierta y pienso que sería ideal una caravana, y hacer ruta.

Completamente a tu aire, hacer parada en un campo base, disfrutar del entorno, y hacer alguna escapada sin estrés. O porque no, todo el verano la caravana instalada en el camping y hacer días enteros de playa -piscina- terraza.

Y puestos a soñar que os parece una caravana pequeñita aparcada en el parking, esperando justo el momento que quieras cogerla para hacer un escapada a la naturaleza, y no tener que sufrir en llevarte media casa, hacer y deshacer maletas con todo lo que implica tenerte que llevar cuando te vas.


Ahora, no me busquéis en campings con calles asfaltadas y bien urbanizadas, soy más de lugares vírgenes, calles de tierra, con muchos árboles y vegetación, resumiendo no me van las mini ciudades en forma de camping.


Y vuestras vacaciones ideales, ¿cómo son?

FOTOS vistas en Webcampista
MODELO caravana TAB 320

No hay comentarios:

1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...